Energie Solară

În prezent, putem susține cu energie verde din producție proprie un oraș de mărimea Sibiului

Investim în energie regenerabilă

În cadrul strategiei noastre, în anul 2012, am luat decizia să investim 75 milioane de euro în centrale fotovoltaice.

Pentru o sustenabilitate sporită, o bună parte din investițiile făcute în creșterea companiei a fost canalizată în ultimii ani către surse regenerabile de energie. Utilizarea energiei solare reprezintă o preocupare majoră a industriei globale de energie, iar această direcție a fost un pas firesc pentru Tinmar. În anul 2012, a fost pusă în funcțiune prima centrală de 3 MWp, iar un an mai târziu investițiile au atins 75 de milioane de euro, Tinmar avand un portofoliu de centrale fotovoltaice de 50 MWp:

Proiectul Arcani – 3 MWp – județul Gorj

Proiectul Uieşti 1 (10 MWp) – județul Giurgiu

Proiectul Uieşti 2 (8,5 MWp) – județul Giurgiu

Proiectele Târgu Cărbuneşti 1 (10 MWp) – județul Gorj

Proiectele Târgu Cărbuneşti 2 (10 MWp) – județul Gorj

Proiectul Şimnicu de Sus – 8 MWp – județul Dolj

Viitorul, direct de la sursă

În prezent, putem susține cu energie verde din producție proprie un oraș de mărimea Sibiului. În anul 2015, cantitatea de energie verde achiziționată de la alți producători de energie regenerabilă, împreună cu producția proprie, au atins o pondere de 35% din energia livrată consumatorilor.

Legislație

Odată cu aderarea la legislația europeană privind cota de energie regenerabilă, România a implementat și ea sistemul de certificate verzi.

Spre deosebire de sistemul din alte țări – tarif fix „feed-in tariff” pentru fiecare MWh produs din energie regenerabilă, România a ales o schemă de subvenționare bazată pe certificate verzi emise pentru fiecare MWh produs și impunerea unei cote de achiziție de certificate verzi tuturor furnizorilor care livrează energie consumatorilor finali. Datorită modificărilor legislative, Tinmar, ca furnizor, a putut achiziționa certificate verzi, creându-se oportunitatea unei integrări verticale.

Clienţi Tinmar Energy

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.