Numeroase studii și rapoarte arată că energia verde ia, treptat, locul energiei convenționale, din dorința omenirii de a progresa și a proteja planeta. Schimbăm mentalități și credem în responsabilitate.
Energia verde înseamnă o responsabilizare sporită și o calitate crescută a vieții, dar și un proces provocator de schimbare a mentalității, iar Tinmar își dorește să aibă un cuvânt important de spus în tot acest proces.
Pentru o sustenabilitate sporită, o bună parte din investiţiile făcute în creşterea companiei noastre a fost canalizată în ultimii ani către producția de energie regenerabilă în parcuri fotovoltaice.
La rândul nostru, prin strategia noastra de dezvoltare, integrată pe verticală, investim în surse regenerabile de energie și din 2012 producem energie solară în centrale fotovoltaice.
localizate în cele mai însorite zone ale României.
este puterea totală instalată în parcurile solare
Resursele convenţionale sunt limitate, iar extracţia şi gestionarea lor costisitoare și cu un impact ireversibil asupra mediului. În schimb, captarea energiei verzi presupune riscuri mult mai mici, iar beneficiile sunt maxime, atât pentru consumatorul final cât şi pentru mediul înconjurător.
Între anii 2011 și 2014 capacitățile instalate de producere a energiei din surse regenerabile la nivel național au crescut de 4 ori ( de la 1233 MW la 5145 MW), în timp ce în aceeași perioadă cotele deșeurilor radioactive rezultate din producerea energiei prin mijloace convenționale (nucleară) și ale emisiilor de CO2, au scăzut de 4 ori.
Ponderea energiei verzi – fotovoltaice din portofoliul companiei Tinmar, a fost dublă față de nivelul național. Responsabilitatea socială, stabilirea unui echilibru între creșterea economică, protecția mediului și găsirea resurselor alternative optime sunt preocupările permanente ale Tinmar.
Într-un raport publicat în octombrie 2015, Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE) previziona că energia regenerabilă va reprezenta 26% din producţia de energie electrică globală în 2020, faţă de 22% în 2013. Cele 4 procente înseamnă calitate crescută a vieţii şi responsabilizare, ele indicând o schimbare semnificativă a mentalităţii.
Ţara noastră are un potenţial energetic ridicat în care resursele alternative sunt exploatate pe întregul teritoriu.
În prezent, în România, din paleta energiilor alternative se produce energie eoliană, din biomasă, hidro și energie solară.
Conform statisticilor disponibile, în ultimii 10 ani, producția energiei regenerabile în sistem E-SRE a crescut de 1000 de ori.
Odată cu implementarea legislației europene privind cota de energie regenerabilă fiecare stat European și-a asumat obligația de a implementa sistemul de subvenționare a producției de energie regenerabilă.
Țara noastră a optat pentru o schemă de subvenționare bazată pe certificate verzi emise pentru fiecare MWh produs, spre deosebire de sistemul “tarif fix” pentru fiecare MWh produs din energie regenerabilă, implementat în alte țări.
Consumul de energie verde nu implică costuri suplimentare, astfel, prin plata certificatelor verzi se susține producția de energie regenerabilă fără a adăuga costuri suplimentare la factura de electricitate.
Ne dorim ca această viziune să fie înțeleasă și împărtășită de cât mai mulți consumatori rezidențiali, care să-și dorească să susțină energia regenerabilă și să opteze pentru consumul acesteia.
Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.